Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

CSS - Prescurtare cod pentru a schimba forma unui text

1 CSS - Prescurtare cod pentru a schimba forma unui text la data de Mier Apr 20, 2011 5:58 pm

Administrator Sef
Administrator Sef
Vezi profilul utilizatorului

In acest tutorial am sa va arat cum se poate modifica culoarea textului,marimea,fontul cu un cod scurt si usor de retinut.

Exemplu cod prescurtat:
Cod:
<div class="nume_clasa">CONTINUT</div>

Vom crea codul css si pe urma va fi functional codul nostru.
Dati numele clasei dupa proprile preferinte:
Cod:
.nume_clasa {

Vizitator poti sai dai ce nume vrei de exemplu .text_generalitati {.

La cest cod vom adauga marimea pe care vrem so aiba textu.
Cod:
font-size: 20px;

Valoare de 20px puteti so faceti mai mare sau mai mica dupa propriile preferinte.

Daca dorim putem sa modificam si fontul textului nostru
Cod:
font-family: Verdana;

Fontul Verdana puteti sal inlocuiti cu orce alt font.

Daca dorim putem sa adaugam si bold la textul nostru
Cod:
font-weight: bold;

Si nu in ultimul rand culoarea textului/
Cod:
color: RED;

Se poate adauga in codul html al culori pe care o dorim sau numele ei in limba engleza.
Si pentru ca codul sa nu aibe eroare trebuie sa incheiem codu cu
Cod:
}
lafel ca in html.

Codurile trebuiesc asezate cam in acest gen:
Cod:
.nume_clasa {
font-size: 20px;
font-family: Verdana;
font-weight: bold;
color: RED;
}

Intodeauna trebuie sa aibe aceasta oridine pentru ca codul sa fie functional

Cod:
nume_clasa {
COD
}

Codul care lam creat il adaugam in foaia de stil css si mai apoi vom putea adauga in orce parte a forumului urmatorul cod:
Cod:
<div class="nume_clasa">TEXTUL DORIT</div>

Rezultatul Final:

TEXTUL DORIT

Sper ca ati inteles cat de cat cea ce am spus in acest tutorial.Daca ai cunostinte 2% limba engleza va fi foarte usor.

2 Re: CSS - Prescurtare cod pentru a schimba forma unui text la data de Mier Apr 20, 2011 6:39 pm

Vizitato
Vizitator

Mersi pentru tutorial. Chiar in asa mod mi-a venit o idee pentru forum. Am mai vazut un tutorial cum sa creezi bbcode si de la acel tutorial + acesta se combina formidabil :clapping:

3 Re: CSS - Prescurtare cod pentru a schimba forma unui text la data de Joi Apr 21, 2011 11:13 am

Administrator Sef
Administrator Sef

Nui cine stie ce iti zic eu. :peace sign: Trebuie doar sa inveti clasele si poti face orce, chiar sa creezi un design pentru forumul tau.

Vizitato
Vizitator

Sigur ca e un tutorial pentru incepatori, dar pur si simplu mi-ai dat o idee. Eu stiam toate astea deja, eu doar iti multumesc pentru ca fara acest tutorial nu eram sa ma gandesc ce sa mai fac :D

5 Re: CSS - Prescurtare cod pentru a schimba forma unui text la data de Sam Mai 07, 2011 11:27 am

Membru ET

Mersi de tutorial , am mai invatat si eu ceva + ca am reusit sa rezolv ceva de pe forumul meu , cu acest tutorial. mersi

Vizitato
Vizitator

Bun totorial bravo.

7 Re: CSS - Prescurtare cod pentru a schimba forma unui text la data de Vin Apr 06, 2012 11:38 am

Membru activ

Multumesc de tutorial,chiar aveam nevoie de el.

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum