Top subiecte apreciate

Optiuni experimentale
  • Foloseste AJAX in formulare ori de cate ori este posibil

Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Bulletin ipb theme
Scris de Ishkq Astazi la 20:28
» Serie Tutoriale CSS
Scris de Hachiy Dum 15 Ian - 16:59
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de vi01239984564 Mar 10 Ian - 11:50
» Summer v1.1 theme
Scris de vi01239984564 Mar 10 Ian - 9:57
Cuvinte-cheie

drop  chenar  subforumuri  html  Mesaje  profil  Metin2  cautare  reclama  tema  avatar  menu  punbb  radio  meniu  tutorial  ultimele  phpBB2  subiecte  banner  navigare  Bara  edit  Statistici  animate  legenda  

Ce este cloaking-ul?


Cloaking-ul este o tehnica black hat SEO unde o parte din continutul paginilor se adreseaza vizitatorilor si o alta parte se adreseaza motoarelor de cautare. De fapt continutul poate fi acelasi numai ca o parte din el nu este vizibil de catre vizitatorul uman.


In cloaking, vizitatorului i se arata pagina in mod normal insa motoarelor de cautare li se arata o pagina plina de continut. Continutul care nu este vizibil vizitatorului, este in mod normal plin de SPAM prin cuvinte cheie pentru a ajunge cat mai sus in SERPs pe cuvintele respective.
CLOAKING "NORMAL"

Cloaking-ul in mod "normal" se face prin afisarea pe aceeasi pagina a continutului vizibil vizitatorului cat si a continutului vizibil numai motoarelor de cautare. Pentru detectarea folosirii acestei tehnici pe o pagina foloseste ctrl+a (select all) si ar trebui sa poti vedea continut text pe care in mod normal nu l-ai fi putut vedea (textul avand aceasi culoare ca si background-ul).

CLOAKING DUPA USER AGENT

Pentru aceasta tehnica de cloaking serverul web trebuie sa fie capabil sa precizeze daca vizitatorul este o persoana sau un motor de cautare.

User agent pentru o persoana arata in mod normal asa :

"Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)"

iar un user agent pentru un motor de cautare arata asa :

"Mozilla/5.0 (compatible; Yahoo! Slurp; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Rezultatul acestei tehnici este : in momentul in care un vizitator uman acceseaza pagina i se v-a arata pagina in mod normal iar cand pagina este accesata de un motor de cautare acesta v-a vedea un text plin de cuvintele cheie pentru care vrea webmaster-ul sa ajunga in top SERPs.

O alta metoda de a identifica motoarele de cautare in momentul cand acceseaza pagina respectiva este dupa domeniul motorului de cautare sau dupa ip-uri.

De exemplu un vizitator cu ip-ul 64.62.82.x este foarte probabil sa fie un goooglebot.

O cale pentru a detecta daca o pagina foloseste aceasta metoda de cloaking este prin a verifica ce are Google in cache pentru pagina respectiva. Daca pe pagina respectiva a fost facut cloaking la modul acesta atunci uitandu-te in cache ar trebui sa vezi exact ceea ce a vazut bot-ul Google in momentul vizitei… adica o pagina plina de spam.

Alta metoda de a detecta cloaking-ul user agent este de a-ti modifica in browser-ul pe care il folosesti user agent in asa fel incat sa poti vedea exact ceea ce ar vedea in mod normal un bot al unui motor de cautare.

User Agent Switcher este o extensie pentru Firefox si Mozilla care iti permite sa iti schimbi user agent in browser-ele respective.

Comentariile utilizatorilor
Membru activ
la data de Sam 8 Feb - 14:26
Teed Membru activ
Conectat
Foarte bun tutorialul, bravo Stefan.
Membru ET
la data de Dum 16 Feb - 20:23
SHiinQ Membru ET
Conectat
Multumesc , nu stiam .
Membru ET
la data de Lun 28 Sept - 19:42
Andrei34 Membru ET
Conectat
Interesant tutorial. Bravo!