Top subiecte apreciate

Optiuni experimentale
  • Foloseste AJAX in formulare ori de cate ori este posibil

Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de WinaTickets Astazi la 11:37
» [Animate] Recent Topic IPB
Scris de DenisPasca Lun 5 Dec - 22:44
» Ipb Counter-strike Special FG
Scris de DenisPasca Sam 3 Dec - 22:52
» Special Theme Extrem Tutorials
Scris de cosminelu21 Vin 2 Dec - 23:48
Cuvinte-cheie

Mesaje  legenda  navigare  subforumuri  Statistici  chenar  drop  banner  radio  Metin2  meniu  Bara  phpBB2  subiecte  tema  punbb  tutorial  ultimele  html  profil  menu  reclama  avatar  animate  edit  cautare  

Scoala de coding @ Marionette

Membru ET
Mesaje : 58
Localizare : Bucuresti
Sex : feminin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://foru-girls.forumz.ro/
Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 10:53

Acesta este forumul pe care voi incepe sa aplic tot ce invat

[Doar moderatorii au dreptul de a vedea acest link]
Vizitator
Vizitator
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 11:22

Cu ce ai dori sa incepi prima data si ce anume ai dori sa realizezi.
Membru ET
Mesaje : 58
Localizare : Bucuresti
Sex : feminin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://foru-girls.forumz.ro/
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 14:14

M .. nu stiu. As dori sa invat intai si intai tehnicile de baza la JS in special, pe care nu le pot intelege daca imi caut eu pe internet.
Membru premium
Membru premium
Mesaje : 459
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 14:35

Buna Marionette,
Se pare ca eu sunt profesorul tau de CSS / HTML , probabil ghinion sa zic asa , nu stiu , tu o sa-mi spui la final asta.

Mai intai , iti urez bun venit la scoala de Coding ET.

In primul rand , o sa incepem cu HTML , mai intai cu ce este de baza si dupa aceea vom avansa usor usor .
Astazi , iti prezint baza HTML-ului , mai exact cum se scrie el. Orice element care se afla in html incepe cu
Cod:
<html>
si se termina cu
Cod:
</html>
. Eu ti-m dat mai sus un simplu exemplu , in loc de html pot sa fie si alte elemente.

Cel mai important element pe care oricine trebuie sa-l foloseasca este
Cod:
<div> </div>
acesta se poate modela foarte usor cu ajutorul CSS-ului.
Se pare ca am adus si vorba despre CSS , cum am zis mai sus , cu ajutorul css-ului putem sa "modelam" anumite elemente din html.

Exista doua feluri de modelari , in linie
Cod:
<div style="color:red;">Culoarea rosie</div>
dar si cu sintagma
Cod:
div{
color:red;
}

Nu incerca sa intelegi ce m scris mai sus , o sa iti aglomereze cunostintele si doar atata.
Nu pot sa-ti prezint toate tagurile ( < div> < /div> spre exemplu ) din HTML asa ca te invit sa te uiti putin peste acest link , s-ar putea sa te ajute totusi : [Doar moderatorii au dreptul de a vedea acest link] , iti prezinta 4 elemente , poti sa te uiti in stanga ca optional si sa vizualizezi si alte taguri.

Iti astept nelamuririle.





[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
Dacă aveţi o problemă , nelămurire vă invit să mă contactaţi prin Mesageria Privată , totuşi nu cereţi support prin mesageria privată.
Membru ET
Mesaje : 58
Localizare : Bucuresti
Sex : feminin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://foru-girls.forumz.ro/
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 14:49

Idea cu orice continut HTML trebuie sa contina cod de inceput si sfarsit o stiam. Chestia ca
Cod:
<div>
am tot vazut-o, dar nu stiam ca trebuie la fiecare cod.
Acum, intrebarea mea este, dupa ce ma uit prin acel link, creez ceva cu ceea ce am retinut si arat?
Membru premium
Membru premium
Mesaje : 459
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 15:33

Daca vrei , te invit sa faci un link catre Extrem-Tutorials.

Cod:
<a href="#">Titlu</a>

Aceasta este baza oricarui link.

href="#" - reprezinta locul unde vei fi redirectionat.
Titlu - Ce apare ca mesaj.





[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
Dacă aveţi o problemă , nelămurire vă invit să mă contactaţi prin Mesageria Privată , totuşi nu cereţi support prin mesageria privată.
Membru ET
Mesaje : 58
Localizare : Bucuresti
Sex : feminin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://foru-girls.forumz.ro/
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 15:40

Adica ca o pagina de start? Ca nu prea am inteles, ce fel de link.

Hissae2, stiu unele chestii si stiu si la recunosc. Daca mi se da codul, stiu ce reprezinta multe chestii, mai ales cele uzuale. Nu sunt nici la prima incercare in HTML :DCodul daca il am, recunsc sa il modific, dar acum vreau sa invat sa o iau eu de la 0 si sa fac, deci explicatiile nu prea necesita, cel putin nu la astea uzuale
Zica ca sa nu mai pierdeti timpul cu explicatiile la chestii simple.

Deci, sa fac o pagina gen de start? Nu am inteles ce Link catre E-T sa fac mai exact.
Membru premium
Membru premium
Mesaje : 459
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 16:17

Hmm , hai mai bine sa anulam ce ti-am zis mai sus . Haha , asa am zis si eu prima data cand m-am apucat sa invat , ca nu trebuie sa citesc ce fac si alea , da din contra , TREBUIE.

Ok , hai sa trecem la class , daca totusi stii despre ce e vorba .
Cod:
<div class="marionette">marionette</div>

codul de mai sus da nume acelui div , marionette , este la fel ca la un botez , cand parintii tai iti dau un nume, iar cu ajutorul aceui nume putem sa ne folosim de CSS si sa-l modificam.

Cod:
.marionette{
background:whitesmoke;
border:1px solid gainsboro;
border-radius:3px;
box-shadow:0 1px 2px gainsboro;
}

Acuma intrebarea mea este daca stii minimul legat de CSS , adica ce inseamna background , border , border-radius , box-shadow in exemplul acesta ?






[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
Dacă aveţi o problemă , nelămurire vă invit să mă contactaţi prin Mesageria Privată , totuşi nu cereţi support prin mesageria privată.
Membru ET
Mesaje : 58
Localizare : Bucuresti
Sex : feminin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://foru-girls.forumz.ro/
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Sam 18 Ian - 16:39

*background se refera la fundal, cel putin, in locurile unde modificam eu temele. Poate fi pusa o poza sau o culoare ca fundal. In modelul de mai sus nu cred ca se refera la fundal ..
*boder se refera la grosime. Ori chenare, ori margini ... orice ce s-ar mai putea.
*border-radius nu stiu... :">
*box-shadow era folosit pentru umbre . In acel exemplu .. :| gainsboro ma cam baga in ceata

Si am si o intrebare-nelamurire.
Pe internet, pe diverse site-uri se spune ca un cod HTML e structurat din:

Cod:
<html>
<head>
<title>Title of the document</title>
</head>

<body>
The content of the document......
</body>

</html>


Daca pun titlul intre
Cod:
<title>
si
Cod:
</title>
in notepat (cu extensie .html ca sa vad rezultatul pe net) nu imi apare titlul ... De ce? :-?
Administrator
Mesaje : 1063
Localizare : Romania
Sex : masculin
Fondator
Vezi profilul utilizatorului http://www.extrem-tutorials.com
Re: Scoala de coding @ Marionette la data de Mar 21 Ian - 12:15

Probabil nu apare deoarece
Cod:
<title>Tilul dorit</title>
nu se afla in tagurile
Cod:
<head></head>

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum