Top subiecte apreciate

Optiuni experimentale
  • Foloseste AJAX in formulare ori de cate ori este posibil

Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» [Animate] Recent Topic IPB
Scris de DenisPasca Lun 5 Dec - 22:44
» Ipb Counter-strike Special FG
Scris de DenisPasca Sam 3 Dec - 22:52
» Special Theme Extrem Tutorials
Scris de cosminelu21 Vin 2 Dec - 23:48
» Script ninsoare
Scris de JeKa123 Vin 2 Dec - 20:20
Cuvinte-cheie

subiecte  radio  tutorial  html  subforumuri  edit  avatar  Statistici  banner  profil  navigare  drop  Bara  Metin2  legenda  meniu  Mesaje  menu  chenar  cautare  punbb  animate  phpBB2  ultimele  tema  reclama  

Scoala de coding @ xAlecsu

Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Scoala de coding @ xAlecsu la data de Dum 26 Ian - 21:44

Salut as vrea si eu sa invat mai multe despre templateuri cum sa modific un template/css
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Dum 26 Ian - 22:40

Pentru inceput trebuie sa inveti sa lucrezi cu niste tabele


Un tabel nu este cea complicat chiar daca ele par greu de invatat,si greu de utilizat,75% din site-uri se bazeaza mai mult pe tabele decat div-uri fata de 25%.
eu am evitat o vreme buna sa le invat si pot sa spun ca m-am apucat cam acum 1/2 luni de ele si deja imi plac foarte mult,mai ales cand le adaugi o clasa

Hai sa incepem ca vorbesc prea mult

acesta este un tabel cu doua tag-uri tipice


Cod:
<tr> (care inseamna liniile tabelului)
si
Cod:
<td> (coloanele)

Cod:
<table border="1">

<tr><td>Row 1 Cell 1</td><td>Row 1 Cell 2</td></tr> <tr><td>Row 2 Cell 1</td><td>Row 2 Cell 2</td></tr>

</table>


el arata asa













Row 1 Cell 1Row 1 Cell 2
Row 2 Cell 1Row 2 Cell 2



acum o sa iti arat un tabel care are 1 coloana in partea stanga si 2 in partea dreapta.iar cel din stanga a fi egal cu inaltimea celor 2 din dreapta,aste pentru ca ma voi folosi de un
Cod:
colspan
care inseamna mai pe romaneste inaltime egala cu una sau mai multe casete

















Row 1 Cell 1
Row 1 Cell 2
Row 1 Cell 3

acesta este codul la tabel


Cod:
<table border="1">

<tr>
<td rowspan="3">
Row 1 Cell 1</td>
</tr>

<tr>
<td>Row 1 Cell 2</td>
</tr>

<tr>
<td>Row 1 Cell 3</td>
</tr>

</table>
te rog sa mai experimentezi tutoriale html de pe internet cu tabele,fara graba,acolo unde ai o probleme nu uita sa vi sa ne intrebi




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Lun 27 Ian - 14:28

as vrea sa imi spui si mie ce inseamna acel td /tr si toate cele care se folosesc in pagini html adika de exemplu > td se foloseste la....si la.... ceva de genu
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Lun 27 Ian - 15:14

uite aici o imagine in ca iti pot explica mai bine
[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]

partea de sus a acelui tabel este th care se foloseste numai pentru titluri.
tr separa th,de td sau td de td
casetele (td) sunt ca in forum acelea unde scrie ssssssss 2 27 la data de...
si un exemplu creat de mine pe fuga















titlu 1 titlu 2 titlu 3 titlu 4
descriere 1 descriere 2 descriere 3 descriere 4


Cod:
<table border="1">
<tr>
<th>titlu 1</th>
<th> titlu 2</th>
<th> titlu 3</th>
<th> titlu 4</th>
</tr>

<tr>
<td> descriere 1</td>
<td> descriere 2</td>
<td> descriere 3</td>
<td> descriere 4</td>
</tr>
</table>


dupa cum observi tagurile din th sun toate intre tr

apoi tagurile td la fel se afla in tr

tr se foloseste pentru a separa si a termina un anumit tabel,tot odaca incepe cu un rand mai jos.




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Lun 27 Ian - 15:41

Aha mam lamurit cat de cat .
dar totusi vazui pe net unele tabele personalizate calumea ai putea sami spui si mie unele site-uri pentru a face diferite efecte pentru tabele?
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Lun 27 Ian - 16:31

Scuze,uitasem sa pun previzualizarea de la tabelul creat,mai uita-te odata sus sa il vezi.
Acum devine partea interesanta: clasele.
Cu ajutorul lor poti personaliza tabelele.

hai sa dam o clasa la acel tabel

Cod:
<table class="tabel" border="1">
<tr>
<th>titlu 1</th>
<th> titlu 2</th>
<th> titlu 3</th>
<th> titlu 4</th>
</tr>

<tr>
<td> descriere 1</td>
<td> descriere 2</td>
<td> descriere 3</td>
<td> descriere 4</td>
</tr>
</table>


dupa cum vezi la tabel acum adaugat clasa "tabel"


acum poti pesonaliza tabelul in css
cu acest cod

Cod:
table.tabel{
aici se personalizeaza in css}

ii dam un border,background,box-shadow ok?acum codul css va arata astfel

Cod:
table.tabel{
border: 1px solid white;
background-color: #d3d3d3;
box-shadow: 0px 0px 3px #333;}


border- linia ce inconjoara.
background-color: un fundal pe baza unei culori
box-shadow: o umbra.



acum astept sa vad cum ti-a iesit pe forumul tau




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Joi 30 Ian - 23:09

[Doar moderatorii au dreptul de a vedea acest link]

am inceput o tema de la 0 si mam ajutat si de niste tutoriale si mia iesit ceva de genu...dar acum sunt prea multe tabele...


si in legatura cu ce trebuie sa adaug in css doar border background ,box-shadow pot adauga? doar cu aceste coduri pot personaliza tabelul? asta incercam sa iti zic ....nu stiu codurile cu care sa personalizez un tabel
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Vin 31 Ian - 16:05

In general acestea sunt codurile de baza la personalizare,acum scuza-ma te rog.
Cum ar fi la meniul tau,in css adauga si
Cod:
padding: 5px;

Ce inseamna acest padding?
Este un spatiu intre continutul tau si border.





[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Vin 31 Ian - 16:08

si ca sa bag style-ul direct in pagina html cum fac?
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Vin 31 Ian - 16:59

Pentru coduri css in pagina html ai doua variante.
1.Dupa tagul
Cod:
</html>
Adaugati
Cod:
<style> coduri css aici
</style>


Sau direct in tagul html sa dau un exemplu:
Cod:
<div class="ghr"> continut aici</div>
Implementarea se face astfel: dupa
Cod:
class="ghr"
se adauga acesta
Cod:
="style"

Si va deveni asa:

Cod:
<div class="ghr" style="border: 1px solid;">continut aici</div>

Dupa cum vezi aici lipsesc parantezele acolade sa nu uiti niciodata de ghilimele,ele sunt inlocuitoarele lor.




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Vin 31 Ian - 17:16

oke;)
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Vin 31 Ian - 17:18

am o problema pe forum...dece mi se vede la antet-ul de navigatie acele lini albe...


[Doar moderatorii au dreptul de a vedea acest link]
asta ii forumu meu..
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Sam 1 Feb - 11:32

adauga acest cod css

Cod:
.navbar span.corners-bottom, .navbar span.corners-top, .panel span.corners-bottom, .panel span.corners-top, .post span.corners-bottom, .post span.corners-top {
display: none!important;}




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Sam 1 Feb - 12:00

multumesc:)

pai deocamdata poti face o pauza XD
vreau sa vad ce iese cu o tema:D
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Sam 1 Feb - 12:02

Cu placere,eu ma bag sa invat la limba ceha.

Ca sa mai economisesc niste timp te rog sa arunci o privire aici la colegul tau.

[Doar moderatorii au dreptul de a vedea acest link]

Oricand ai probleme sa nu eziti .




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Sam 1 Feb - 13:48

Ce spui? [Doar moderatorii au dreptul de a vedea acest link] mia iesit ceva?

mie imi place foarte mult alb si negru=]]nustiu dece s am vrut sa fac un forum sa fie si de gaming dar in acelas timp sa fie si suport html/css/etc..
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Sam 1 Feb - 22:38

A iesit binisor,la li_row pune un border-top:1px solid white; si border-bottom: 1px solid #d3d3d3;
sau le inversezi o sa vezi ideea




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea
Membru ET
Mesaje : 167
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://www.nebunaticii.forum.st
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Sam 1 Feb - 22:58

gata:D
dar totusi pe phpbb3 poti pune imagini diferite la fiecare categorie?ca am cautat pe net si nu am gasit deloc..
Membru dedicat
Mesaje : 827
Localizare : in spatele tau
Sex : masculin
0 avertismente
Vezi profilul utilizatorului http://frannnta-design.online-talk.net/forum
Re: Scoala de coding @ xAlecsu la data de Lun 10 Feb - 11:33

Se poate,adaugi link de la imagine deasupra la descrierea unui forum.




[Doar moderatorii au dreptul sa vada aceasta imagine]


Sabin ;x este online 24/24 cateodata si noaptea

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum