Top subiecte apreciate

Optiuni experimentale
  • Foloseste AJAX in formulare ori de cate ori este posibil

Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Script Numaratoare Inversa
Scris de thom31 Mier 19 Oct - 0:05
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Sam 8 Oct - 17:02
» Legionheart's Introduction
Scris de D1esel Sam 8 Oct - 16:56
» Counter-strike Design3
Scris de Kpone Sam 8 Oct - 16:16
» Tema noua pe Extrem Tutorials
Scris de Dj_ionica Mar 4 Oct - 17:04
Cuvinte-cheie

radio  tema  animate  punbb  menu  legenda  ultimele  profil  Mesaje  navigare  drop  phpBB2  cautare  avatar  Bara  reclama  edit  banner  subforumuri  Statistici  chenar  Metin2  meniu  tutorial  subiecte  html  

Cum se poate afla ping-ul unui website


Bun gasit,

Ping-ul este un instrument de retea folosit pentru a verifica daca un anumit calculator poate fi accesat prin intermediul unei retele de tip IP . Ping trimte mesaje ICMP echo request (in romaneste solicitare de raspuns ) prin pachete adresate host-ului vizat si asteapta raspunsul la aceste mesaje venite sub forma de raspunsuri ICMP echo response de la hostul destinatie. Transmitand periodic astfel de pachete si calculand intarzierea cu care ajung raspunsurile, ping estimeaza timpul de round-trip , precum si rata de pierdere a pachetelor dintre host-uri.

Pentru a afla ping-ul unui anumit site intrati in:
Start => in casuta de cautare scrieti "Executare" sau "Run", daca pc-ul dvs. este in limba engleza => Dati click pe "Executare" s-au "Run"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

I-ar in casuta care va aparea, tastati urmatoarea comanda:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Cod:
ping www.extrem-tutorials.com -t

Inlocuiti "[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] cu adresa URL a site-ului dvs.

Dupa ce ati apasat pe "OK", o sa va apara o fereastra de gen:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Time se refera la timpul de incarcare a site-ului.

Bytes se refera la sistemul de pe care ruleaza site-ul. Poate rula doar sisteme de operare pe 32 bytes sau 64 bytes.

TTL-ul face parte din orice pachet IP si inseamna cat timp de viata are respectivul pachet. Este practic o suma intre numarul de secunde si numarul de hopuri, dupa care pachetul este aruncat daca nu ajunge la destinatie.

De exemplu, sa presupunem ca trimiti un pachet (cu ping sau orice altceva de la nivelul IP in sus) care trece prin 2 routere, cu TTL initial de 128.

Routerul 1 primeste pachetul, il expediaza imediat si scade 1 din TTL (adica un hop)

Routerul 2 primeste pachetul cu TTL=127, dar este putin ocupat, si pastreaza pachetul 2 secunde pana sa-l trimita. Cand il trimite scade din TTL 2 secunde si un hop, deci pleaca cu TTL=127-2-1=124.

Calculatorul destinatie primeste deci pachetul cu TTL=124.

Asta e un exemplu simplu, dar cand pachetul trece prin 30 de routere, care eventual il mai tin fiecare cateva secunde, exista posibilitatea ca TTL-ul sa ajunga la 0 si atunci sa fie aruncat din retea (adica nu este trimis mai departe). Aceasta posibilitate a fost gandita pentru ca un pachet sa nu se invarta prin internet la infinit.

Intre TTL si timpul de raspuns nu exista nici o relatie. Intre marimea pachetului si timpul de raspuns exista "relatia" ca, cu cat pachetul este mai mare, cu atat timpul de raspuns este mai lung deoarece pachetul este fragmentat, trimis bucata cu bucata, este reasamblat la destinatie si este trimis raspunsul. Deci timpul de raspuns este mai mare atat din cauza traficului care nu se face instantaneu, cat si a timpului de procesare si formulare a raspunsului (pentru un echipament mai slab).

Succes!  

Comentariile utilizatorilor
Vizitator
la data de Joi 3 Apr - 19:21
Vizitator Vizitator
Conectat
Frumos, si intreseant.