Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
» Salutare
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:32
» Avatar User in Online List
Scris de Emanueltutorials Vin 9 Feb - 21:18
Cuvinte-cheie

edit  

Avem un nou campion: Samsung e acum cel mai mare producător de telefoane din lume,

avatar
Membru activ
Mesaje : 366
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
Membru staff
Vezi profilul utilizatorului
Avem un nou campion: Samsung e acum cel mai mare producător de telefoane din lume, la data de Vin 27 Apr - 22:32

Cam de când sunt telefoanele mobile celebre am trăit cu impresia că Nokia e cel mai mare producător de terminale de acest gen şi nu ne înşelam, deoarece vânzările uriaşe şi popularitatea contribuiau la această performanţă. Ei bine, gigantul a fost detronat şi acum Samsung este cel mai mare producător de telefoane din lume.


Informaţia vine de la câteva firme separate care se ocupă cu studii de piaţă şi cercetare a pieţei. E vorba despre IHS iSuppli şi Strategy Analytics, ambele confirmând că Nokia şi-a cedat poziţia fruntaşă celor de la Samsung. Vânzările din ultimele trimestre au contribuit la acest picaj, iar în acest moment finlandezii se afla la 22.5% cota de piaţă din totalul pieţei de telefoane mobile din lume. În schimb, Samsung a făcut un salt impresionant la 25.4%, având trimestre cu vânzări mari. Nici Apple nu sta rău deloc, având acum 9.5% din piaţa globală de telefoane.

Istoria consemnează că Nokia a fost cel mai mare vânzător de telefoane mobile în intervalul 1998 - 2011, domnia încheindu-se în acest an. În zona de smartphone-uri, lucrurile nu arată bine pentru nici o companie: Apple a scăzut cu 5% în trimestrul 1 2012 faţă de trimestrul 4 2011, în vreme ce Samsung a pierdut 11%. Începutul anului e întotdeauna o perioadă moarta, iar Nokia a avut un picaj mare de vânzări, cu 39%, în vreme ce RIM, producatorul de Blackberry-uri a înregistrat la rândul său o scădere cu 21% a vânzărilor. Şi LG se afla pe lista neagră, cu scădere de 19%.

Sunt curios dacă Nokia va fi capabilă să urce înapoi pe locul 1 în viitorul apropiat, dar asta o poate decide doar succesul sau esecul terminalelor Windows Phone 8 pe care le va lansa în acest an...

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum