Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Generator coduri html pentru culori
Scris de Tibi16 Mier 19 Apr - 16:04
» Bine v-am gasit !
Scris de Joker#King Mier 12 Apr - 12:50
» Summer v1.1 theme
Scris de MihaiExtremTutorials Mier 5 Apr - 2:44
Cuvinte-cheie

edit  pentru  tutorial  subforumuri  legenda  reclama  menu  Mesaje  tema  Bara  navigare  html  ultimele  Metin2  avatar  cautare  drop  chenar  meniu  radio  phpBB2  banner  punbb  Statistici  animate  profil  

Avem un nou campion: Samsung e acum cel mai mare producător de telefoane din lume,

avatar
Administrator
Mesaje : 363
Localizare : Bucuresti
Sex : masculin
Membru staff
Vezi profilul utilizatorului
Avem un nou campion: Samsung e acum cel mai mare producător de telefoane din lume, la data de Vin 27 Apr - 22:32

Cam de când sunt telefoanele mobile celebre am trăit cu impresia că Nokia e cel mai mare producător de terminale de acest gen şi nu ne înşelam, deoarece vânzările uriaşe şi popularitatea contribuiau la această performanţă. Ei bine, gigantul a fost detronat şi acum Samsung este cel mai mare producător de telefoane din lume.


Informaţia vine de la câteva firme separate care se ocupă cu studii de piaţă şi cercetare a pieţei. E vorba despre IHS iSuppli şi Strategy Analytics, ambele confirmând că Nokia şi-a cedat poziţia fruntaşă celor de la Samsung. Vânzările din ultimele trimestre au contribuit la acest picaj, iar în acest moment finlandezii se afla la 22.5% cota de piaţă din totalul pieţei de telefoane mobile din lume. În schimb, Samsung a făcut un salt impresionant la 25.4%, având trimestre cu vânzări mari. Nici Apple nu sta rău deloc, având acum 9.5% din piaţa globală de telefoane.

Istoria consemnează că Nokia a fost cel mai mare vânzător de telefoane mobile în intervalul 1998 - 2011, domnia încheindu-se în acest an. În zona de smartphone-uri, lucrurile nu arată bine pentru nici o companie: Apple a scăzut cu 5% în trimestrul 1 2012 faţă de trimestrul 4 2011, în vreme ce Samsung a pierdut 11%. Începutul anului e întotdeauna o perioadă moarta, iar Nokia a avut un picaj mare de vânzări, cu 39%, în vreme ce RIM, producatorul de Blackberry-uri a înregistrat la rândul său o scădere cu 21% a vânzărilor. Şi LG se afla pe lista neagră, cu scădere de 19%.

Sunt curios dacă Nokia va fi capabilă să urce înapoi pe locul 1 în viitorul apropiat, dar asta o poate decide doar succesul sau esecul terminalelor Windows Phone 8 pe care le va lansa în acest an...

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum