Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Bulletin ipb theme
Scris de Iustin Vin 17 Feb - 14:49
» Sliding Menu Bar V5
Scris de RAKSONE Mier 15 Feb - 1:13
» Cereri intrare in staff[Deschise]
Scris de Madross Sam 11 Feb - 21:11
» Cum iti creezi propriul joc online
Scris de xTeRm0 Sam 11 Feb - 14:47
» Informatii Primul Post [IPB Animate]
Scris de bablil Sam 11 Feb - 0:22
Cuvinte-cheie

profil  drop  chenar  cautare  radio  tema  navigare  animate  banner  edit  reclama  Statistici  Mesaje  Bara  tutorial  ultimele  meniu  punbb  legenda  menu  phpBB2  subiecte  avatar  subforumuri  html  Metin2  

Cum adaugi DNS-urile de la Google


Salutare tuturor,

Domain Name System (DNS) este o tehnologie standard pentru gestionarea numelor site-urilor Web si a altor domenii Internet. Tehnologia DNS va permite sa tastati numele în browser-ul Web cum ar fi blasterzone.ro si computerul pentru va gasi în mod automat adresa de pe Internet. Un element-cheie al DNS este o colectie de servere DNS la nivel mondial. Atunci, ce este un server DNS?
Raspuns: Un server DNS este orice computer înregistrat sa se alature la Domain Name System. Un server DNS ruleaza un software cu destinatie speciala in retea, dispune de o adresa IP publica si contine o baza de date cu numele de retea si adresele pentru alte host-uri Internet.

Serverele DNS comunica între ele folosind protocoale de retea private. Toate serverele DNS sunt organizate într-o ierarhie. La nivelul superior al ierarhiei, asa-numitele servere root inmagazineaza intreaga baza de date cu numele domeniilor Internet si adresele lor IP corespunzatoare. Internetul are 13 servere root, care au devenit oarecum celebre pentru rolul lor special. Mentinute de catre diverse agentii independente, serverele sunt denumite A, B, C si asa mai departe pâna la M. Zece dintre aceste servere se afla în Statele Unite, unul in Japonia, unul în Londra, Marea Britanie si unul în Stockholm, Suedia.

Acum ca ati aflat cat de cat ce este acelas un DNS, acum am sa va arat cum puteti adauga DNS-urile de la google. Ele trebuie in primul rand bagate, pentru ca pot aparea probleme de incarcare a anumitor site-uri.

Intrati in Control Panel > Network and Internet Connections > Network Connections > Click Dreapta pe Local Area Connections > Proprietes > Internet Protocol > Proprietes
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Bifati "Use the following DNS server adresses.
Adaugati la Preffered DNS 8 . 8 . 8 . 8
Adaugati la Alternative DNS DNS 8 . 8 . 4 . 4

Multe persoane cred ca aceste DNS-uri vor dauna pc-ului, plus ca acestea sunt recomandate de baietii de la Google. Ele pot fi scoase foarte usor daca bifati "Obtain DNS server adress automatically".

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol