Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

Cum adaugi DNS-urile de la Google


Salutare tuturor,

Domain Name System (DNS) este o tehnologie standard pentru gestionarea numelor site-urilor Web si a altor domenii Internet. Tehnologia DNS va permite sa tastati numele în browser-ul Web cum ar fi blasterzone.ro si computerul pentru va gasi în mod automat adresa de pe Internet. Un element-cheie al DNS este o colectie de servere DNS la nivel mondial. Atunci, ce este un server DNS?
Raspuns: Un server DNS este orice computer înregistrat sa se alature la Domain Name System. Un server DNS ruleaza un software cu destinatie speciala in retea, dispune de o adresa IP publica si contine o baza de date cu numele de retea si adresele pentru alte host-uri Internet.

Serverele DNS comunica între ele folosind protocoale de retea private. Toate serverele DNS sunt organizate într-o ierarhie. La nivelul superior al ierarhiei, asa-numitele servere root inmagazineaza intreaga baza de date cu numele domeniilor Internet si adresele lor IP corespunzatoare. Internetul are 13 servere root, care au devenit oarecum celebre pentru rolul lor special. Mentinute de catre diverse agentii independente, serverele sunt denumite A, B, C si asa mai departe pâna la M. Zece dintre aceste servere se afla în Statele Unite, unul in Japonia, unul în Londra, Marea Britanie si unul în Stockholm, Suedia.

Acum ca ati aflat cat de cat ce este acelas un DNS, acum am sa va arat cum puteti adauga DNS-urile de la google. Ele trebuie in primul rand bagate, pentru ca pot aparea probleme de incarcare a anumitor site-uri.

Intrati in Control Panel > Network and Internet Connections > Network Connections > Click Dreapta pe Local Area Connections > Proprietes > Internet Protocol > Proprietes
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Bifati "Use the following DNS server adresses.
Adaugati la Preffered DNS 8 . 8 . 8 . 8
Adaugati la Alternative DNS DNS 8 . 8 . 4 . 4

Multe persoane cred ca aceste DNS-uri vor dauna pc-ului, plus ca acestea sunt recomandate de baietii de la Google. Ele pot fi scoase foarte usor daca bifati "Obtain DNS server adress automatically".

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol