Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
» Salutare
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:32
» Avatar User in Online List
Scris de Emanueltutorials Vin 9 Feb - 21:18
Cuvinte-cheie

edit  

RIM prezintă noi funcţii ale lui BlackBerry 10 OS

Vizitato
avatar
Vizitator
RIM prezintă noi funcţii ale lui BlackBerry 10 OS la data de Mier 26 Sept - 18:17

Ieri Research in Motion a avut un eveniment special pentru dezvoltatori sub numele de BlackBerry Jam, în cadrul cărui a prezentat noi funcţii ale platformei BlackBerry 10 OS. După cum ştiţi, acest OS are rolul de a salva RIM şi a îi aduce din nou în avantgarda producătorilor de telefoane, cu ajutorul unor noi modele, pe care le vor lansa la începutul anului viitor.Printre noile funcţii prezentate se număra BlackBerry Flow, care oferă o funcţie de ferestre minimizate pe ecran, acestea afişând aplicaţiile care rulează la un moment dat. Flow permite trecerea printre aplicaţii fără a fi nevoie să revenim la homescreen şi mie aşa îmi sună a sistem de multitasking, dacă mă întrebaţi. O altă funcţie nouă este BlackBerry Hub, un sistem de centralizare a mesajlor pe device, care le permite utilizatorilor să administreze mesaje de la mai multe conturi de email, plus BlackBerry Messenger, site-uri de socializare şi SMS-uri, toate în aceeaşi zonă.

Acest Hub are şi rol de sistem de notificări, anunţând utilizatorul dacă are programată o întâlnire şi oferind şi o listă de contacte care vor participa la eveniment. RIM a afirmat şi că BlackBerry App World va fi un magazin care nu va include doar aplicaţii, ci şi filme, muzică şi seriale, după modelul lui Play Store şi iTunes. Lansarea lui BB 10 OS rămâne programată pentru începutul lui 2013 iar testele cu operatorii se vor realiza în această toamnă, deci aşteptaţi-vă la scăpări în perioada următoare.

Revenind la BlackBerry 10 OS, ca să înţelegeţi una dintre paradigmele sale de funcţionare avem exemplul celor 8 "Active Frames" din primul homescreen, care afişează aplicaţiile ce rulează pe telefon. Active Frames sunt listate în ordine cronologică inversă şi pot fi închise cu un mic X în colţul dreapta jos. Acestea nu sunt widgeturi sau live tiles ca la Android, respectiv Windows Phone, ci chiar aplicaţiile în sine, afişate sub formă de thumbnail.

Mai multe detalii aflaţi din clipul de mai jos.

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum