Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Criptare sursa html in cifre
Scris de nicutzy Joi 23 Mar - 2:09
» Bine v-am gasit !
Scris de Andrei34 Mier 22 Mar - 15:19
» Cum retusam imaginile
Scris de razvan112 Vin 17 Mar - 15:00
Cuvinte-cheie

Statistici  profil  menu  edit  avatar  reclama  tema  cautare  phpBB2  html  navigare  punbb  Metin2  animate  Bara  chenar  tutorial  subforumuri  legenda  banner  ultimele  Mesaje  meniu  subiecte  radio  drop  

iFixIt demontează noul chip Apple A6 din iPhone 5

Vizitato
avatar
Vizitator
iFixIt demontează noul chip Apple A6 din iPhone 5 la data de Mier 26 Sept - 18:19

După cum mulți dintre voi cunoașteți deja, Apple a fabricat un nou chipset pentru a propulsa noul iPhone 5, denumit Apple A6. Conform estimărilor, acesta este de două ori mai rapid decât cel utilizat în iPhone 4S și mult mai eficient din punct de vedere energetic. Ce nu se cunoaște încă, sunt detaliile legate de frecvența procesoarelor și procesul de fabricare utilizat pentru noul chip. Haideți să vedem ce au descoperit cei de la iFixIt.

iFixIt au realizat un parteneriat de ocazie cu Chipworks pentru a demonta noul Apple A6 chip. Procedeul nu este unul ușor și s-a realizat utilizând instrumente speciale, furnizate de Chipworks. (foto sus)

Prima descoperire importantă este legată de modulul de cameră. Senzorul optic principal, de 8MP, este fabricat de Sony. Camera frontală poartă semnătura Omnivison. Trecem la placa de bază pe care se “odihnesc” modulele pentru conectivitate, fabricate de Qualcomm și Murata, chip-ul Apple A6 și chip-ul audio Cirrus. În continuare, o privire în detaliu asupra Apple A6.

Chip-ul A6 este demontat folosind o soluție de acid sulfuric, încălzită la o temperatură proiectată pentru a obține cele mai bune rezultate. Sunt realizate fotografii la mare rezoluție și modulul este observat folosind un microscop. Se descoperă că modulul este fabricat de Samsung, folosind tehnologia de 45nm și măsoară 9.70mm x 9.97 mm. Chiar dacă fabricat de producătorul Korean, designul aparține în totalitate Apple. Sun folosite procesoare ARM v7 - Cortex A15, pentru prima oară utilizate într-un dispozitiv mobil. Sunt utilizate două nuclee ARM și trei pentru chip-ul grafic PowerVR.

În interiorul noului iPhone se mai găsește un amplificator audio Cirrus CS35L19 class-D, chip Broadcom BCM4334 pentru Wireless a/b/g/n și Bluetooth 4.0 + HS și FM Receiver. Modemul Qualcomm se ocupă de semnalul de rețea, inclusiv 4G. Modulul memoriei RAM de 1GB este Elpida LP DDR2 SDRAM.

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum