Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

La o zi dupa ce Fitch a retrogradat Sony si Panasonic, actiunile Samsung au ...


La o zi dupa ce Fitch a retrogradat Sony si Panasonic, actiunile Samsung au atins un nivel record

La o zi dupa ce Fitch a retrogradat Sony si Panasonic, actiunile Samsung au ... 60655103

Actiunile Samsung Electronics au atins vineri un nivel record la Seul, la o zi dupa ce Fitch a retrogradat Sony si Panasonic la nivelul "junk", nerecomandat investitiilor, sporind sansele companiei sud-coreene sa isi extinda dominatia.
Ads by INTERNET PROTV

Titlurile Samsung au crescut cu 1,4%, cel mai mare avans saptamanal inregistrat dupa 1 august, iar de la inceputul anului au urcat cu 36%, evaluand compania la 212 mii de miliarde de woni (195 miliarde de dolari). Samsung a intrat astfel in topul celor mai mari 15 companii la nivel mondial in functie de capitalizarea de piata, potrivit datelor Bloomberg.

Sony si Panasonic, care inregistreaza pierderi record, vor avea probleme in continuare din cauza yenului puternic si a conditiilor economice dificile din Japonia, potrivit Fitch, care a retrogradat pentru prima oara companiile in categoria "junk".
Spre deosebire de Samsung, care se extinde cu cheltuieli si profituri record, producatorii japonezi de electronice inchid fabrici si fac concedieri, in conditiile in care in ultimele doua decenii nu au lansat produse de top, cum au facut Apple, Samsung si LG Electronics.

"Samsung va profita de problemele rivalilor japonezi. Pe langa vanzarile de smartphone-uri, Samsung isi va mari cota si pe piata tabletelor PC", a declarat Kim Hyung Sik, analist la Taurus Investment & Securities in Seul.

Grupul sud-coreean are rating A+ cu perspectiva stabila din partea Fitch.

Pe de alta parte, un judecator al unui tribunal din California a ordonat joi Apple sa informeze Samsung despre termenii financiari ai unui acord de licentiere incheiat cu HTC.

Ordinul vine dupa ce Apple a castigat in acest an, in justitia americana, penalizari de 1,05 miliarde de dolari din partea Samsung, pentru incalcarea unor patente. Cele doua companii se judeca in tari din intreaga lume pentru incalcarea patentelor tehnologice.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol