Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

SUA si UE blocheaza 132 de site-uri de Internet, inclusiv romanesti, suspectate ...


SUA si UE blocheaza 132 de site-uri de Internet, inclusiv romanesti, suspectate ... 61225602

Autoritatile americane si europene au anuntat luni ca au blocat 132 de site-uri de Internet, inclusiv romanesti, care sunt suspectate ca vand produse contrafacute, relateaza AFP.


Statele Unite au desfasurat in mai multe randuri importante operatiuni de acest tip, dar aceasta a fost prima realizata in cooperare cu Uniunea Europeana.
Autoritatile britanice, belgiene, daneze, franceze si romane au participat la aceasta operatiune impreuna cu Europol si vamile americane (ICE), potrivit unui comunicat al ICE difuzat la Washington.
Site-urile blocate vindeau numeroase articole contrafacute, copii ale produselor Nike sau Hermes, precum si ale marcii pentru copii Ergobaby. Toate produsele vandute erau "falsuri, de calitate inferioara", potrivit directorului ICE, John Morton.
Citeste si: Cea mai dura pedeapsa primita vreodata de un hacker. Ce a patit un copil de 15 ani. E ca si cum ar fi "condamnat la moarte"
Operatiunea a coincis in Statele Unite cu "Cyber Monday", ziua unor importante reduceri online, care urmeaza in mod traditional weekendului de Ziua Recunostintei.
"Aceasta operatiune este un bun exemplu de cooperare excelenta intre ICE si partenerii nostri internationali", s-a bucurat Morton. "Este o problema importanta, nu numai pentru industria americana, ci si pentru cele legitime din Europa, Asia sau alte zone. Ne gandim la locurile de munca pierdute, la venituri din taxe pierdute".
Chanel, Gucci, Lacoste, Dior, McAfee, Symantec, Armani, Guess, Burberry, Tommy Hilfiger, Versace, YSL sau Michael Kors se afla, de asemenea, printre marcile contrafacute.
Site-urile blocate au nume de domenii care se termina in .com dar si .eu, .be, .dk, .fr, .ro si .uk. Guvernele respective au blocat site-urile pe care apare in prezent un mesaj ce informeaza consumatorii in legatura cu aceasta masura.
Aceasta noua operatiune ridica numarul site-urilor blocate pentru vanzare de produse contrafacute la 1.630 din 2010, potrivit ICE.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol