Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

Mesajul despre "drepturile de autor" care s-a raspandit pe Facebook. Raspunsul ...


Mesajul despre "drepturile de autor" care s-a raspandit pe Facebook. Raspunsul ... 61225878

Foarte multi utilizatori care au accesat Facebook in ultimele 24 de ore au avut surpriza de a gasi un mesaj de la prieteni despre "Noua politica Facebook".


Mesajul ii invita pe utilizatori sa il distribuie la randul lor, altfel urmand ca Facebook sa foloseasca intreg continutul paginii lor in interes comercial.
Ce trebuie insa sa stie utilizatorii? Simplu, e doar o scrisoare in lant, care se propaga, desi nu contine nicio informatie oficiala.
Postul in cauza suna cam asa:
"Ca raspuns la noua politica Facebook, declar ca drepturile de autor tin de toate detaliile personale, ilustratii, desene, poze profesioniste si inregistrari video (in conformitate cu Conventia Berner). Pentru a fi folosite in scop comercial, acordul meu este obligatoriu".
In continuare, utilizatorii sunt invitati sa distribuie pe propria pagina acest text, pentru a fi protejati de legea drepturilor de autor.
Facebook a raspuns intr-o declaratie pentru Huffington Post. "Asa cum scrie in regulamentul nostru, utilizatorii detin propriul continut si propriile informatii pe care le distribuie in retea. Putem sa le folosim doar daca utilizatorul ne permite acest lucru prin setarile alese".
Specialistii cred insa ca reputatia proasta pe care o are Facebook in privinta utilizarii datelor personale ale utilizatorilor face ca aceste mesaje sa se raspandeasca extrem de rapid.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol