Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

Google.ro si Yahoo! Romania au fost atacate de hackeri. Paypal.ro nu mai...


Google.ro si Yahoo! Romania au fost atacate de hackeri. Paypal.ro nu mai... 61226411

Google.ro si Yahoo! Romania au fost atacate miercuri dimineata de hackeri. Ecranul principal al Google.ro afisa mesajul unui hacker algerian - MCA-CRB.


Mesajul integral al hackerului era: "By MCA-CRB,
Algerian Hacker, S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec, To Be Continue...".
Conform yoda.ro, cele doua motoare de cautare, Google si Yahoo! Romania, nu au putut fi accesate miercuri dimineata, ca urmare a unui atac informatic. Ulterior, insa, Yahoo! si Google si-au revenit.
Pagina principala a Google.ro a aratat astfel timp de 3 ore:

Google.ro si Yahoo! Romania au fost atacate de hackeri. Paypal.ro nu mai... 61226417

"Serviciile Google din Romania nu au fost atacate. Pentru o perioada scurta de timp, unii utilizatori care viziteaza www.google.ro si cateva alte adrese de web au fost redirectionati catre un alt site web. Am fost in contact cu organizatia responsabila cu gestionarea numelor de domenii din Romania", a comunicat Google.
Potrivit Techcrunch, nici site-ul paypal.ro nu mai poate fi accesat in prezent, insa cei de la Paypal au operat imediat un alta adresa, care este functionala: https://www.paypal.com/ro.
Cei de la Techcrunh mai sustin ca cel care s-a semnat cu pseudonimul MCA-DRB pe pagina google.ro - care a fost atacata - este in baza de date Zone-h, fiind responsabil pentru 5.530 de site-uri atacate. Multe dintre acestea apartin unor institutii si servicii publice din tari de-a lungul Asiei, Africii, Europei, Australia si America.
Stefan Tanase, expert Kaspersky la Securelist, a declarat ca acest incident in care a fost implicat google.ro este posibil sa fi fost cauzat de un atac de tip "DNS hijacking".

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol