Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

Calculatoarele vor vedea, auzi si mirosi peste 5 ani, spune IBM


Calculatoarele vor vedea, auzi si mirosi peste 5 ani, spune IBM Calculatoarele-vor-vedea-auzi-si-mirosi-peste-5-ani-spune-ibm_size1

Expertii spun ca vom asista la o evolutie fulminanta a tehnologiei, in anii care vor urma.
Vom fi martorii unei evolutii spectaculoase a calculatoarelor, spun cei de la IBM, care ne asigura ca peste doar 5 ani, computerele vor avea toate cele 5 simturi, cu alte cuvinte vor putea sa vada, sa auda, sa miroase, sa guste si sa perceapa textura obiectelor.

Cele 5 simturi sunt parte a unui concept amplu care prevede crearea calculatorului cognitiv, o masinarie care sa fie capabila sa se comporte asemenea unui om. Calculatorul cognitiv nu ar interpreta o vopsea ca pe un set de puncte de o anumita culoare, ci ar vedea pictura ca pe un intreg si ar sti sa o interpreteze.

"Asta e un mod fundamental diferit de a intelege tehnica de calcul", a declarat pentru Mashable Bernie Meyerson, vicepresedintele diviziei de inovatie de la IBM. "Trebuie sa schimbi felul in care te gandesti sa absorbi datele. Nu poti sa iei pur si simplu o poza si sa o inventariezi. Trebuie sa tratezi pictura ca pe o entitate la un nivel foarte inalt, nu ca pe o multime de biti", mai spune el.

O abilitate importanta pentru noile calculatoare va fi invatarea. Un sistem cognitiv nu va continua sa dea mereu acelasi raspuns prost. Daca va ajunge la o concluzie gresita, isi va schimba abordarea si va incerca din nou. "Pe o masina cognitiva, o pregatesti si o pornesti, dar ea observa", spune Meyerson.

Pronosticul celor de la IBM este in perfect acord cu spusele lui Ray Kurzweil, care sustine ca in 2029, calculatoarelor vor fi la fel de inteligente ca noi.

Comentariile utilizatorilor
Vizitator
Anonymous
la data de Mier 19 Dec - 13:32
Vizitato Vizitator
Conectat
Ar fii un calculator mai frumos Calculatoarele vor vedea, auzi si mirosi peste 5 ani, spune IBM 230108