Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Vin 30 Noi - 21:51
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
» Salutare
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:32
Cuvinte-cheie

edit  

Efect de foc pentru Text


Tutorial propus de EuropeanDeity
Autor: psdvault


In acest tutorial veti invata cum sa creati un text sclipitor si de foc folosind Photoshop. Have fun ! ;-)
In primul rand motivul acestui tutorial este sa vedeti cate oportunitati aveti sa creati rezultate uimitoare folosind diferite combinatii in layer blending si diferite efecte de filter.
Imaginea in final va arata asa:

Ok, sa-ncepem!

1.)Creati un document nou de marimea 1200px*600px, umpleti fundalul cu negru si creati un nou layer deasupra fundalului. Luati "soft round white brush" si dati un singur click pe in locul unde vedeti albul din aceasta imagine:Schimbati marimea noului layer folosind CTRL + T "free transform tool" spre aria de jos a imaginii initiale, asa cum vedeti in imagine:Numiti acest layer "back light bottom" si reduceti opacitatea la 20%, duplicati layer-ul odata si mutati layer-ul duplicat putin mai sus. Ridicati opacitatea la 40% si veti avea urmatorul efect de layer:2.) Folositi un font asemanator celui din imagine, scrieti un text deasupra layer-elor precedente precum in aceasta imagine:Aplicati aceasta optiune de "layer blending" pentru layerele urmatoare, asa cum arata in fiecare din imagini..

=> "Drop Shadow"=> "Inner Shadow"=> "Outer Glow"=> "Inner Glow"=> "Bevel and Emboss"=> "Contour"=> "Color Overlay"=> "Stroke"Dupa ce-ati aplicat setarile din imaginile de deasupra rezultatul ar trebui sa fie ceva in genul :
3.) Acum avem textul de baza, hai sa adaugam sclipiciuri in jurul textului. Puteti face acest efect prin filtre, dar eu prefer sa folosesc o "dynamic brush". Luati un soft brush de 3px, aplicati urmatoarele brush dynamics:

=> "Shape Dynamics" :=> "Scattering" :Salvati "brushset-ul" pentru ca-l vom mai folosi mai tarziu in acest tutorial.
Acum hai sa cream un nou layer pe care-l vom numi "sparks".. folositi acest "brushset" si colorati punctele din jurul textului precum vedeti in imaginea de mai jos:
Hai sa condimentam acest efect adaugand cateva miscari in text. Duplicati layer-ul numit "sparks" si aplicati urmatoarele setari:Si veti avea acest efect pana acum:

Puteti vedea ca pana acum am adaugat doar fundatia pentru efectul textului. O sa adaugam mai multe efecte in pasii ce urmeaza.

4.)

Creati un nou layer deasupra tuturor layer-elor de pana acum si numiti-l "cloud". Incarcati selectia textului original folosind Ctrl + click stanga pe imaginea cu textul pe paleta urmatorului layer.

"Render" niste nori in interiorul selectiei pe noul layer folosind "cloud filter":Schimbati "blending mode" al noului "cloud" layer cu "linear light" si scadeti opacitatea la 80% si adaugati urmatoarea masca de layer:si veti avea urmatorul efect pana acum:Iar acum o smecherie interesanta: creati un nou layer, numiti-l "cloud overlay", si prima data render intregul layer cu nori precum in imagine:Apoi vom folosi "free transform tool" pentru a schimba marimea layer-ului "cloud overlay" la aceeasi marime cu cel din imagine:Apoi schimbati blending mode al layer-ului cloud overlay light la "Pin light" si scadeti opacitatea la 50%. Duplicati si veti avea urmatorul efect:

5.) Acum adaugam o noua balanta de culoare "color balance adjustment layer" pentru a da textului un accent de culoare, folosind urmatoarele setari:Si veti avea urmatorul efect pana acum:6.) Acum putem creea un layer deasupra celor 2 fundale "bottom light layers" (cele de sub text).. vom numa acest nou layer "dots" si vom folosi setarile de brushset facute pentru sclipicii din pasul 3 despre care v-am zis sa le pastram. Ajustati marimea brush-ului la o marime mare si pastrati culoarea alb. Desenati niste puncte mici albe in jurul textului:Puteti adauga oricand culoare si niste puncte mari (nu multe si cu opacitate), precum in aceasta imagine:Puteti vedea ca datorita schimbarii de balanta a culorii pe care-am folosit-o aceste puncte mari din jurul textului au devenit rosii automat.

7.) Acum putem adauga mai multe efecte pentru text. Va amintiti ca am creat un layer numit "sparkle" deasupra cu niste puncte mici? Putem aplica acel layer de doua ori. Aplicati urmatorul "radial blur" la layerul duplicat precum in imagine:
Pe acelasi layer, aplicati urmatorul "add noise" filtru :Modificati marimea layer-ului la o marime mai mica si pozitionati-l in centru:Duplicati layer-ul de cateva ori si mutati layerul duplicat, modificati marimea diferitelor forme pentru diversificare si veti avea urmatorul efect:https://i.servimg.com/u/f60/15/30/31/10/3910.jpg" alt="" />

8.) Suntem aproape gata! Putem face imaginea mai plata intai.. (tine-ti minte sa salvati layer-ul 1 intr-un fisier separat, in caz ca vrei sa te duci inapoi.) Duplicati layer-ul de fundal de 2 ori.

Pe primul layer duplicat, aplicati urmatorul "Smart Sharpen Filter" :Pe-al doilea layer duplicat, setati-l in felul urmator:Si urmatoarea masca:Veti avea urmatorul efect:YESSSSSS! Gata.. :-) !!! Daca ati reusit sa duceti la capa acest tutorial sunteti o forta! Felicitari ! Rezultatul a meritat efortul, asa-i? ;-)

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol