Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Vin 30 Noi - 21:51
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

Un asteroid urias se apropie, duminica, amenintator de Pamant


Un asteroid urias se apropie, duminica, amenintator de Pamant Astero10
Asteroidul are o latime de aproximativ 350 de metri. Adica e de 20 de ori mai mare decat cel care a lovit Siberia anul trecut.

Nu exista nici cel mai mic risc de impact, asigura NASA, insa acest lucru nu ii face pe astronomi sa fie mai putin interesati de roca spatiala, potrivit stirileprotv.ro.

Astfel, traiestoria acestuia va putea fi urmarita live pe Space.com, acolo unde trei specialisti, Bob Berman, Geoff Fox si Mark Boslough, vor explica pericolele pe care le presupune un posibil impact al unui asteroid cu Terra.

Asteroidul 2014 HQ124 a fost observat prima data pe 23 aprilie de telescopul Wide-Field Infrared Survey Explorer. El va trece pe langa Pamant la o departare de trei ori mai mare decat distanta pana la Luna, care este de 384.400 kilometri, cu 14 kilometri pe secunda, de 17 ori mai rapid decat un glont de mare viteza.

Astronomul Bob Berman se declara "ingrijorat", totusi, ca un obiect atat de mare, care se apropie atat de mult de Terra, a fost descoperit asa de tarziu.

"HQ124 este de 10, poate de 20 de ori mai mare decat asteroidul care a ranit mii de persoane in Siberia anul trecut. Daca ne-ar lovi, energia eliberata ar fi masurata nu in kilotone, ca in cazul bombelor atomice la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ci in megatone, ca in cazul bombelor cu hidrogen", a mai avertizat el.

Comentariile utilizatorilor
Membru ET
WDC./
la data de Lun 9 Iun - 15:59
WDC./ Membru ET
Conectat
Bravo lui Un asteroid urias se apropie, duminica, amenintator de Pamant 109884