Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  


A gresit Einstein? Oamenii de stiinta realizeaza pentru prima data teleportare cuantica 100% sigura


A gresit Einstein? Oamenii de stiinta realizeaza pentru prima data teleportare cuantica 100% sigura A-gres10

Cativa cercetatori din Olanda au reusit sa arate, in premiera, ca pot teleporta informatie intre doua puncte aflate la o distanta de 3 metri, iar intregul proces poate fi 100% sigur, scrie mirror.
Profesorul Ronald Hanson a spus ca nimic din legile fundamentale ale fizicii nu interzice teleportarea obiectelor mari, ca de exemplu oamenii. "Ceea ce teleportam, este starea unei particule. Daca crezi ca noi nu suntem mai mult decat o colectie de atomi stransi laolalta intr-un anumit mod, atunci in principiu ar trebui sa fie posibil sa ne teleportam dintr-un loc in altul", a declarat el.
Totusi, cercetatorul a spus ca in practica este destul de complicat si "foarte periculos", lucru care face ca teleportarea oamenilor sa devina posibila peste multi ani, daca va fi posibila vreodata.
Prin intermediul teleportarii, doua particule aflate la distanta ajung sa fie conectate si sa aiba aceeasi identitate. Fiecare dintre ele o influenteaza pe cealalta, indiferent ce distanta se afla intre ele.
Marele om de stiinta Albert Einstein a spus ca acest fenomen, numit entanglement cuantic, este "o actiune fantomatica la distanta", dar oamenii de stiinta au demonstrat ulterior ca fenomenul este unul real.
In cazul experimentului creat acum in Olanda, trei particule astfel conectate, un atom de azot prins intr-un cristal de diamant si doi electroni, au fost folositi pentru a transfera informatie privind spinul acestor particule la o distanta de trei metri. A gresit Einstein? Oamenii de stiinta realizeaza pentru prima data teleportare cuantica 100% sigura 288104

Sursa: yoda.ro

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol