Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  

Primii paşi spre controlul Internetului. Administraţia Obama lansează proiectul "ID pe Internet"


Primii paşi spre controlul Internetului. Administraţia Obama lansează proiectul "ID pe Internet" 2011_010

Se pare că Administraţia Obama face primi paşi pentru a obţine controlul absolut al internetului - care până acum a fost relativ liber şi deschis cel puţin pentru o parte a Planetei.
Acum câţiva ani, Casa Albă a avut o idee - să creeze un singur ID online, pe care americanii l-ar putea folosi pentru a-şi autentifica identitatea pe mai multe site-uri, începând cu serviciile publice locale.
Conceptul se referea la construirea unui sistem care funcţionează similar cu cel folosit de exemplu la plata online. Ar folosi autentificarea în două etape, să zicem, o combinaţie a unui cip criptat în telefon - de exemplu - un ID biometric şi o întrebare despre numele primei tale pisici, sau ceva asemănător.
Dar, în loc să te autentifici pentru fiecare dintre site-urile agenţiilor federale, ideea era să fie folosit un singur proces de autentificare pentru toate serviciile publice: de la timbre, plata de taxe, la înregistrarea pentru o licenţă de pescuit.
Pentru început, există problema confidenţialităţii. Cum era de aşteptat, Electronic Frontier Foundation a ridicat imediat problema, argumentând că dreptul la exprimare anonimă în domeniul digital este protejat în conformitate cu Primul Amendament. A numit programul "radical", "îngrijorător" şi a subliniat faptul că planul "este o ameninţare fără precedent la viaţa privată şi libertatea de exprimare online".
În conceptul iniţial datele de identitate nu ar fi deţinute de guvern, ci de o organizaţie terţă. Atunci când programul a fost introdus în 2011, bănci, companii de tehnologie sau furnizorii de servicii de telefonie mobilă au fost propuşi pentru a ocupa acest rol, aşa că, teoretic, Google sau Verizon ar putea avea acces total la profilul tău complet, care este comun pentru fiecare site pe care îl vizitezi şi care este înregistrat în program.
Apoi, există riscul dat de faptul că toate informaţiile de securitate vor fi în acelaşi loc, care poate fi vulnerabil. În cazul în care ID-ul cibernetic ajunge pe mâinile unui hacker, el ar avea acces la toate siturile.
Programul este de-abia într-o fază de testare şi vizează doar anumite agenţii guvernamentale de stat (există în prezent planuri de a extinde procesul la alte 10 organizaţii).

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol